Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Το περιβάλλον με αριθμούς

6 δισ. δολ. προβλέπεται να είναι ο τζίρος της General Electric από την πώληση ανεμογεννητριών κατά το τρέχον έτος. Εξαιτίας της αναπτυσσόμενης αγοράς αιολικής ενέργειας τα έσοδα της GE από την πώληση ανεμογεννητριών αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Τα 2/3 εξ αυτών προέρχονται από τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά.

27 χιλ.δένδρα πρέπει να φυτευθούν στην Αρχαία Ολυμπία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ώστε να σβηστούν τα σημάδια της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου και να είναι έτοιμη η περιοχή για την τελετή αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

6 χιλ.άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από κύμα καύσωνα που ενδέχεται να πλήξει το Λονδίνο μέχρι το 2017. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η απειλή θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

400 χιλ. νοικοκυριά θα ηλεκτροδοτούνται από το αιολικό πάρκο που θα κατασκευάσουν από κοινού στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας η γερμανική εταιρείας Conergy και η αυστραλιανή τράπεζα Macquarie Bank. Με 500 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας 1.000 MW θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αυστραλίας. Για την κατασκευή του, οι δύο εταίροι θα επενδύσουν το ποσό των 2,2 δισ. δολ.

600 χιλ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται παγκόσμια κρύα, και τα αυτο-καταστροφικά ΜΜΕ κανιβαλίζουν...
http://klimatika.blogspot.com/2008/01/die8nis-ekehiria-alilovoi8ia_08.html
http://www.youtube.com/watch?v=ICz4ryHJXA0
Και για να παίρνουμε θάρρος: http://www.youtube.com/v/zvF1ha-M40U
http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html
Κανιβαλισμός ή Αυτάρκεια και Διεθνής Συμφιλίωση;
http://www.aee.gr/hellenic/1%20overpopulation/overpopulation%20gr.htm