Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Το περιβάλλον με αριθμούς #3

13.000 ταξί στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να γίνουν «πράσινα» μέχρι το 2012. Βάσει σχεδίου που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, θα δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ταξί για την αγορά υβριδικών οχημάτων.

301 εκατ. κατοίκους έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πληθυσμός τους αντιστοιχεί στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά η χώρα καταναλώνει το 25% των πρώτων υλών και της ενέργειας του πλανήτη.

129.000 τόνοι πετρελαίου 60.000 υδραργύρου και 3.800 μολύβδου καταλήγουν κάθε χρόνο στα νερά της Μεσογείου.

80 νέες περιοχές natura στην ελληνική επικράτεια μέσα στην επόμενη πενταετία προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

700 εκατ. άνθρωποι σε 43 χώρες υποφέρουν σήμερα από λειψυδρία, ενώ μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός ενδέχεται να ανέλθει σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια.

20.000 σπίτια θα μπορεί να ηλεκτροδοτεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα στην Ισπανία. Πάνω από 120.000 φωτοβολταϊκά πάνελ βρίσκονται εγκατεστημένα σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.
Η παραγωγική δυναμικότητά του αγγίζει τα 20 MW.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοκαριστική παγκόσμια ψύξη και πομπηιακή αδιαφορία...
Μακάρι η καταγεγραμμένη στον πίνακα
κατακόρυφη κάθοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,6 βαθμούς τον τελευταίο χρόνονα δει τους κανίβαλους γκόρηδες και να σταματήσει, και μακάρι, έστω και τώρα να αρχίσει οπουδήποτε συζήτηση για την κατεπείγουσα ανάγκη για Διεθνή Εκεχειρία και αποκέντρωση των βαβυλώνων σε μικρές πόλεις με αυτάρκη αγροκτήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουμε τα βήματα της Ισπανίας ε ότι αφορά τα φωτοβολταικα γιατί εδώ σίγουρα θα είναι αποδοτικότερα.