Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

O πλανήτης πεθαίνει!!

"Η καταστροφική για το κλίμα αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει, το μόνο που απομένει είναι να απαριθμήσουμε τις επιπτώσεις της παγκόσμιας θέρμανσης"

Ο ανθρώπινος πολιτισμός, θέλοντας να αναπτυχθεί βιομηχανικά, άντλησε από την γη κοιτάσματα πετρελαίου και άνθρακα και τα χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη για να κινήσει τον βιομηχανικό πολιτισμό.

Η αύξηση της συγκέντρωσης των αερίων ρύπων -διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2), διοξείδιο του θείου (SΟ2), μεθάνιο (CΗ4), χλωρο-φθοριωμένοι υδρογονανθράκες (CFCs), που παράγονται από τη χρήση συμβατικών καυσίμων (κυρίως για παραγωγή ενέργειας και μεταφορές) παρεμποδίζει τη διαφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας που ανακλάται από την επιφάνεια της γης έξω από τα ατμοσφαιρικά στρώματα.

Συντελώντας με αυτό τον τρόπο στη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, δημιουργώντας το φαινόμενο θερμοκηπίου που σημαίνει υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα αέρια του θερμοκηπίου (που περιλαμβάνουν κυρίως το CO2 και τους υδρατμούς) μπορούν να μείνουν στην ατμόσφαιρα για ένα σύνολο ετών που εκτείνεται από δεκαετίες έως και εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια.

Ότι και εάν κάνουμε δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τις απειλητικές συνέπειες της παγκόσμιας θέρμανσης. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις πιο τρομακτικές επιπτώσεις που θα έχει το πολυσυζητημένο «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: