Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Τους 44.000 τόνους φτάνει η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ανά έτος

Η ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού θα φτάσει και θα ξεπεράσει τον εθνικό στόχο των 44.000 τόνων έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε την Τρίτη η μη κερδοσκοπική και μη επενδυτική εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Η «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία εταιρειών εισαγωγής και κατασκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αντικειμένων, προσαρμοσμένη στη θεσμοθετημένη πρακτική ΥΠΕΧΩΔΕ, «ο ρυπαίνων πληρώνει» και «η ανακύκλωση είναι υποχρέωση των παραγωγών».

Η εταιρία συστήθηκε το 2004 με αδειοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ και αποτελεί φορέα υπεύθυνο για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Η εταιρεία συνεργάζεται σήμερα με 354 δήμους (από 9 το 2005) και εξυπηρετεί περί τα επτά εκατομμύρια ανθρώπους.

Έχει στη διάθεσή της τέσσερα κέντρα ταξινόμησης, τρία προσωρινής αποθήκευσης, οκτώ μονάδες επεξεργασίας, και στοχεύει στην ετήσια συλλογή τουλάχιστον τεσσάρων κιλών αποβλήτων οικιακής προέλευσης ανά κάτοικο.

«Το 2007 πετύχαμε το 71% του εθνικού στόχου και από τις αρχές του 2008 μπήκαμε ήδη σε τροχιά προς την επίτευξη και υπερκάλυψή του» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διεθύνων σύμβουλος Σπύρος Ευθυμίου. «Τόσο στο τελευταίο τετράμηνο του 2007, όσο και στο πρώτο τρίμηνο του 2008, ο μηνιαίος ρυθμός συλλογής είναι περίπου 3.700 τόνοι. Συνεπώς, η συνολική ετήσια συλλεχθείσα ποσότητα για το έτος 2008 αναμένουμε να είναι άνω του στόχου των 44.000 τόνων» ανέφερε.

Το Μάιο η εταιρεία ξεκινά νέα διαφημιστική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: