Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Συνεργασία Υahoo και Freecycle για ανακύκλωση.

Την Κυριακή η μηχανή αναζήτησης Yahoo επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Γης ανακοίνωσε πρωτοβουλία με την οποία θα καταστεί δυνατό να καταλήγουν λιγότερα απορρίμματα στις χωματερές. Χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, το Yahoo ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να φέρει σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να «ξεφορτωθούν» αντικείμενα με όσους επιθυμούν να τα αποκτήσουν. Ειδικότερα, η Yahoo ευελπιστεί να πείσει τα 500 εκατ. χρηστών της σε όλο τον κόσμο να γίνουν μέλη του διαδικτυακού τόπου Freecycle. org. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που στοχεύει αποκλειστικά στο να «βρίσκει καινούργια σπίτια» για οτιδήποτε θέλουμε να «ξεφορτωθούμε».

«Αποστολή μας», εξηγεί ο Ντέρον Μπιλ, που ίδρυσε την Freecycle το 2003 «είναι να κρατήσουμε όσο περισσότερα αντικείμενα γίνεται μακριά από τις χωματερές». «Τα σκουπίδια είναι σκουπίδια και καταλήγουν στις χωματερές όταν κανείς δεν θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Και η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορούμε να βρούμε νέες χρήσεις για σχεδόν οτιδήποτε. Απίστευτα πράγματα».

Ενα μέλος της Freecycle πριν από λίγο καιρό ζητούσε κάλτσες… έστω και τρύπιες. Ηταν δασκάλα σε νηπιαγωγείο και ήθελε να τις χρησιμοποιήσει για να φτιάξει μαριονέτες. Ενα άλλο μέλος χάρισε στην οργάνωση μισό μπουκάλι βαφής μαλλιών που είχε περισσέψει. Επίσης μεταξύ των πιο περίεργων προσφερομένων ειδών είναι « ένα κουτί σοκολάτες από το οποίο λείπει ένα κομμάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: