Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Η αποβολή της Ελλάδας από το "Πρωτόκολλο του Κιότο"

Κι όμως καταφέραμε το ακατόρθωτο: αποβληθήκαμε από το "Πρωτόκολλο του Κιότο" για 3 μήνες λόγω μη ύπαρξης αξιόπιστου συστήματος μέτρησης ρύπων! Ανάμεσα σε 141 χώρες που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο, η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αποβληθεί πλέον από αυτό!

Σε αυτή την απόφαση καταλήξαμε καθώς η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Τζον Χέι (υπεύθυνο Τύπου της Επιτροπής για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ), δεν κατόρθωσε στη διορία να αναπτύξει που της είχε δοθεί ένα σύστημα μέτρησης και καταγραφής των παραγόμενων ρύπων. Κατά συνέπεια, δεν θα συμμετέχει στο σύστημα εμπορίας ρύπων για 3 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, κι αν δεν έχουμε ακόμα συμμορφωθεί με τους όρους που έχουμε υπογράψει, θα παραπεμφθούμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, κατά τη γνώμη μου, τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτική αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την προστασία του. Προφανώς, επιδείξαμε πλήρη και μοναδική αδιαφορία για να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ! Σκεφτείτε λίγο τη διάσταση του θέματος: 141 χώρες και μόνο εμείς δεν πληρούμε τα κριτήρια. Για να μην αναφερθώ και στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε ένα αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά αυτό εξακολουθεί να συνυπάρχει με των Δημοσίων Έργων.


Και ενώ η χώρα διασύρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, οι εγχώριοι πολιτικοί τσακώνονται για το ποιος φταίει! Οι μεν κατηγορούν τους δε, αλλά κανείς δεν λέει τι πρέπει να γίνει, όχι για να αρθεί η τιμωρία, αλλά για να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη. Βέβαια, εμείς εδώ μόνο για τις δημοσκοπήσεις και τα σκάνδαλα ενδιαφερόμαστε!!!

Απο http://lingua-franca-greece.blogspot.com/2008/04/blog-post_23.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αποσιωπημένη ΨΥΞΗ των τελευταίων χρόνων(http://icecap.us/images/uploads/ALL_SINCE_2002.jpg) έχει λιγοστέψει τους υδρατμούς (http://www.friendsofscience.org/assets/documents/FOS%20Essay/Climate_Change_Science.html) και αυξήσει τις ξηρασίες, όσο κι αν μας ενοχοποιούν συλλογικά τα λαμόγια της Δολαρίας κοκ...
Καθώς θα συνεχιστεί, όπως παραδέχονται, (http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=18012),
καιρός να συζητάμε δημόσια και συχνά τη Συμφιλιωτική Αποκέντρωση-Αυτάρκεια, που τόσο μισούν οι αυτο-καταστροφικοί επιθετικοί. http://aftarkia.wordpress.com