Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Τα μολυσμένα τρόφιμα

Η διατροφή μας γίνεται κάθε μέρα και πιο ανθυγιεινή. Τα ζώα και τα πουλερικά τρέφονται με ακατάλληλες τροφές, με αποτέλεσμα το κρέας, το γάλα, το τυρί, τ’ αυγά και όλες οι τροφές που παράγονται από συνδυασμό αυτών να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχασαν τη γεύση τους και το χειρότερο είναι ότι οι τεχνικές των μεταλλάξεων και άλλων τεχνικών παρεμβάσεων, τα καθιστούν και αυτά ολοένα και πιο επικίνδυνα για την υγεία μας.

Τα μεταλλαγμένα προϊόντα προσφέρουν αμύθητα κέρδη στους εμπλεκόμενους καλλιεργητές και εμπόρους. Στην άποψη αυτή συνηγορεί το γεγονός ότι στον πλανήτη μας, το 1995, καλλιεργούνταν συνολικά 5 εκατομμύρια εκτάρια με μεταλλαγμένα προϊόντα, ενώ σήμερα καλλιεργούνται 400 εκατομμύρια εκτάρια. Η μετάλλαξη είναι διαδεδομένη σε πολλά τρόφιμα, κυρίως στη σόγια και στο καλαμπόκι. Σημειώστε ότι το 70% των έτοιμων τροφίμων που αγοράζουμε από τα ράφια των σούπερμαρκετ περιέχουν σόγια ή καλαμπόκι. Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα βλάπτουν την υγεία μας με πρώτη επίπτωση την έξαρση των αλλεργιών. Επιπλέον, μειώνουν την αναμενόμενη επίδραση των αντιβιοτικών, όπως επίσης μειώνουν γενικά τις αντιστάσεις του οργανισμού. Τέλος, υπάρχουν φόβοι ότι μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές ασθένειες, ακόμα και καρκίνο.

Κάθε κρίκος της τροφικής μας αλυσίδας γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνος. Σήμερα ζούμε το χρονικό του τρόμου της τρέλας στα τρόφιμα: Τρελές αγελάδες, τρελά χοιρινά, τρελές προβατίνες, τρελά κοτόπουλα. Και όλα αυτά συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Ποιος ξέρει τι θα τρώει ο άνθρωπος σε 50, σε 100, σε 500 χρόνια από σήμερα. Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: Ποτέ ο άνθρωπος στην ιστορία του δεν έτρωγε τόσο πολλά, αλλά τόσο άνοστα και τόσο επικίνδυνα για τη ζωή του (εδώ φυσικά αναφερόμαστε στους πλούσιους Δυτικό - Ευρωπαίους και Αμερικάνους και όχι στους φτωχούς του τρίτου κόσμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: