Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Tο μεγαλείο της Ελλάδος...

Πείτε με λαϊκιστή, πείτε με υπερβολικό, πείτε με ανθέλληνα, όπως θέλετε πείτε με, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι ως κράτος έχουμε απαράδεκτες περιβαλλοντικές πολιτικές.

Βλέπουμε μονές να διεκδικούν δασικές εκτάσεις για να κτίσουν ξενοδοχεία, εμπρησμούς, και, βεβαίως, το ανεκδιήγητο φαινόμενο του να πηγαίνουν τα σκουπίδια της ανακύκλωσης από ορισμένες περιοχές της Αθήνας σε ΧΥΤΑ - σύμφωνα με ότι διάβασα σε ένα άρθρο έναν δυο μήνες πριν, επειδή ήταν πολύ λίγα... Έχουμε τη Βουλή να μη θέλει, λέει, υβριδικά Toyota Prius γιατί χαλούν το image της... Και προχτές πήγα στα Lidl για ψώνια και είδα έναν κύριο με κοστούμι, με ένα ωραιότατο αμαξάκι -αμαξάρα θα ταίριαζε περισσότερο- που έγραφε... Toyota Prius, να βάζει τα ψώνια του στο πορτ-μπαγκάζ του υβριδικού αυτοκινήτου... Ενός αυτοκινήτου που αν δεν είχε την επιγραφή της κατασκευάστριας εταιρείας και του μοντέλου, θα το περνούσα για Mercedes...

Ε, συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ από απαράδεκτο έως τριτοκοσμικό... Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την δραστηριοποίηση των πολιτών.

Υ.Γ.: Απολογούμαι για την πολυήμερη απουσία μου αλλά άλλαξα ISP και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχα αρκετό διάβασμα, δεν μπόρεσα να γράψω εδώ.

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

Χαίρομαι που συνεχίζεις και γράφεις στο blog αυτό!

Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν ξέρω για την περιοχή όπου κατοικείς αλλά εδώ στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από "σκατά". Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο σε κάθε απομονωμένο δρόμο θα δεις μπάζα και σκουπίδια τα οποία έχει αφήσει κάποιος ασυνείδητος οδηγός νταλίκας που τσιγκουνεύεται να πληρώσει την άδεια της χωματερής για 2€, ώστε να εξοικονομήσει δεν ξέρω και εγώ σε ποιον τομέα πράγματα.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποφευχθεί με τίποτα. Γιατί ο κόσμος έχει επηρεαστεί τόσο πολύ από τα λεφτά που ουσιαστικά "τσιγκουνεύεται" να ενδιαφερθεί για το τι συμβαίνει γύρω του και περιορίζεται σε αυτόν και τα υπάρχοντα του, λες και αυτά του προσφέρουν το οξυγόνο και το νερό που μπορεί και ζει...

Αυτά από μένα αν και λίγο πρόχειρα και γρήγορα μιας και δεν έχω και πολύ χρόνο.

Τα χαιρετίσματα μου, θα περιμένω να μπεις κάποια στιγμή στο msn να συζητήσουμε! Καλή πρόοδο και καλό χειμώνα !