Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Το Μεξικό φύτευσε 250 εκατ. δέντρα μέσα στο 2007

Το Μεξικό φύτευσε μέσα στο 2007 περίπου 250 εκατομμύρια δέντρα, εκπληρώνοντας έτσι τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας του ΟΗΕ εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Καλδερόν είχε συμφωνήσει πως θα συνεισφέρει στην εκπλήρωση του ενός τετάρτου του στόχου του ΟΗΕ για να φυτευθούν ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέσα σε έναν χρόνο. Η μεξικανική κυβέρνηση έδωσε στο πρόγραμμα αυτό έναν προϋπολογισμό 540 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθηθούν οι τοπικοί ιδιοκτήτες και κοινότητες να φυτεύσουν τα δέντρα και να εξασφαλίσουν τη συντήρησή τους.

Εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γκρινπίς στο Μεξικό Σεσίλια Ναβάρο είπε για το πρόγραμμα πως "φυτεύονται δέντρα σε όλα τα σημεία ακόμη και σ’ εκείνα που δεν χρειαζόμαστε δάση κι όχι απαραίτητα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες», που υποτίθεται ότι πρέπει ν’ ασχοληθούν." Κατά την ίδια, η μαζική αυτή αναδάσωση δεν ισοσταθμίζει την ετήσια απώλεια σε 600.000 εκτάρια δάσους, αριθμός που κατατάσσει το Μεξικό στην πέμπτη θέση στον κόσμο στην απώλεια δασών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: