Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

«Πράσινο» αυτοκίνητο από Πορτογαλία και Ισπανία

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ και Ισπανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός «πράσινου» αυτοκινήτου. Πρόκειται για μία συνεργασία η οποία προβλέπεται να τονώσει την ταλαιπωρημένη βιομηχανία αυτοκινήτου των χωρών, προσθέτοντας περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως εξήγησε κατά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας, Χοάν Κλος, στόχος είναι η κατασκευή ενός φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα ρυπογόνα αυτοκίνητα στους δρόμους των δύο χωρών. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε την τεχνολογία, που θα μας επιτρέψει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση βενζίνης» ανέφερε ο Κλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν εξετάζονται δύο λύσεις για την κίνηση του αυτοκινήτου: ηλεκτρικό ρεύμα και υδρογόνο. Το «Mobi-green», όπως ονόμασαν οι δύο πλευρές το σχεδιαζόμενο όχημα, θα κατασκευαστεί από δύο ερευνητικά κέντρα των δύο χωρών, η χρηματοδότηση των οποίων θα στηρίζεται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. «Θέλουμε οπωσδήποτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή και προώθηση του οχήματος στην αγορά» ανέφερε στο Reuters ο Μπραζ Κόστα, επικεφαλής του πορτογαλικού κέντρου ερευνών CEIIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: