Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Eπηρεάζεται το κλίμα στην Ινδία

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να επηρεάσει καταστροφικά το κλίμα στην Ινδία σύμφωνα με τη νέα αναφορά για τις χώρες τις Ασίας και του Ειρηνικού “Up in Smoke” Document Actions
 
Η νέα μελέτη Up in Smoke? Asia and the Pacific αναφέρει πως χωρίς άμεση δράση, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη πρόκειται να ανατρέψει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο δεκαετιών στην Ασία και να επηρεάσει πάνω από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ενώ, οι ηγέτες προετοιμάζονται για την επερχόμενη σύνοδο του ΟΗΕ στο Μπαλί στις αρχές του Δεκεμβρίου με στόχο να καθορίσουν τη διεθνή απάντηση στην αλλαγή κλίματος, η μελέτη Up in Smoke?Asia and the Pacific προειδοποιεί πως οι επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσουν κυρίως την Ασία, όπου βρίσκονται τα δυο τρίτα του πληθυσμού παγκοσμίως.

Η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα με περίπου 700 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές και εξαρτώνται από τη γεωργία, τα δάση, και κατά συνέπεια από τις κλιματικές αλλαγές. Τα οικοσυστήματά της χώρας όπως τα δάση,τα λιβάδια και οι βοσκότοποι ήδη επιβαρύνονται από τις περιβαλλοντικές μεταβολές, την εμπορευματοποίηση, την υπερβολική χρήση των πόρων και την ανεξέλεγκτη πρακτική των βιομηχανικών και γεωργικών αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: