Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Μόλις 2,5 τ.μ πρασίνου για κάθε Έλληνα

Την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε κάθε πολίτη αναλογούν 7 - 10 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, στην Ελλάδα η αναλογία αγγίζει μόλις τα 2,5 τ.μ.

Όπως επισημαίνουν επιστήμονες μέσω του ΣΚΑΪ, βασική αιτία για την μικρή ελληνική αναλογία είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες στρέμματα ελεύθερων χώρων παραμένουν αναξιοποίητα και περιφραγμένα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο λόφος του Αρδηττού στο Μετς, οι χώροι που εντάσσονται στο μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί και στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών.

Την ανάγκη μιας συνολικής πολιτικής για τα πάρκα επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής και αντιπρύτανης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Γιάννης Πολύζος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αξιοποίησης ως πάρκα των εκτάσεων του Ελληνικού και του Ελαιώνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Γιαννίρης, υπεύθυνος του παρατηρητηρίου ελεύθερων χώρων της Αθήνας και καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης είπε ότι οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε χώρους γύρω από νοσοκομεία, εκκλησίες και στρατόπεδα, αφού δεν υπάρχει ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης πάρκων για να παραχωρηθούν οι χώροι αυτοί στο κοινό.

ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσες βέβαια να μπλοκάρεις για κάποιες μέρες και τον εριστικότατο και φασιστοειδή greekteo, ο οποίος και άρχισε την αντιπαράθεση επειδή είναι κομπλεξικός με την πάρτη μου για λόγους που δεν σε αφορούν. Αλλά εντάξει, επειδή είσαι πολύ μαλάκας, σε συγχωρώ, δεν ζητάω υπερβολικά πράγματα από ανίκανους.
Σε προειδοποιώ για τα παραπάνω να μην τολμήσεις να προσαυξήσεις την ποινή μου. Αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζω κανένα κανόνα τον οποίο δικαιούσαι να προστατεύεις. Δεν γράφω καν χρησιμοποιώντας το ischool board, οπότε μην τυχόν και σου περάσει καμιά μαλακία απ'το μυαλό.
Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζεις τα αποθημένα σου και τα υστερικά σου απ'την απόρριψη και τις φάπες που τρως απ'τα παιδιά στο χωριό σου, πάντως δεν έχεις τα αρχίδια να το παίξεις εξουσία πάνω μου, να το καταλάβεις καλά.
Σου ξαναλέω, αυτή τη στιγμή δεν έχεις καμία δικαιοδοσία πάνω μου, μην το σκεφτείς να με "τιμωρήσεις" για αυτά που σου λέω τώρα.

-miv

PS: Μην αναρωτιέσαι πως σε βρήκα στο blog, αν θέλω μπορώ να σε βρω και στην άλλη άκρη του κόσμου.