Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου

Θάλασσες και ωκεανοί μεατρέπονται σε απέραντες χωματερές...
Στα βάθη των ωκεανών και των θαλασσών καταλήγουν κάθε χρόνο περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, μετατρέποντας το βυθό στην μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου.

Όλα αυτά τα απορρίμματα χρειάζονται χρόνια για να αποσυντεθούν. Ενδεικτικά, ένα κουτί αλουμινίου, χρειάζεται 50 χρόνια για να διαλυθεί, ένα πλαστικό μπουκάλι θέλει 450 χρόνια, ενώ ένα γυάλινο μπουκάλι χρειάζεται περισσότερα από 1 εκατομμύριο χρόνια.

Το πιο επικίνδυνο υλικό μέσα στο βυθό όμως είναι το πλαστικό, το οποίο σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους, βιοδιασπάται από την ηλιακή ακτινοβολία σε μικρότερα κομμάτια, που περνούν στη τροφική αλυσίδα όχι μόνο των θαλάσσιων ειδών, αλλά και του ανθρώπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσες βέβαια να μπλοκάρεις για κάποιες μέρες και τον εριστικότατο και φασιστοειδή greekteo, ο οποίος και άρχισε την αντιπαράθεση επειδή είναι κομπλεξικός με την πάρτη μου για λόγους που δεν σε αφορούν. Αλλά εντάξει, επειδή είσαι πολύ μαλάκας, σε συγχωρώ, δεν ζητάω υπερβολικά πράγματα από ανίκανους.
Σε προειδοποιώ για τα παραπάνω να μην τολμήσεις να προσαυξήσεις την ποινή μου. Αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζω κανένα κανόνα τον οποίο δικαιούσαι να προστατεύεις. Δεν γράφω καν χρησιμοποιώντας το ischool board, οπότε μην τυχόν και σου περάσει καμιά μαλακία απ'το μυαλό.
Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζεις τα αποθημένα σου και τα υστερικά σου απ'την απόρριψη και τις φάπες που τρως απ'τα παιδιά στο χωριό σου, πάντως δεν έχεις τα αρχίδια να το παίξεις εξουσία πάνω μου, να το καταλάβεις καλά.
Σου ξαναλέω, αυτή τη στιγμή δεν έχεις καμία δικαιοδοσία πάνω μου, μην το σκεφτείς να με "τιμωρήσεις" για αυτά που σου λέω τώρα.

-miv

PS: Μην αναρωτιέσαι πως σε βρήκα στο blog, αν θέλω μπορώ να σε βρω και στην άλλη άκρη του κόσμου.