Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Η Πετρε-λαϊκή Δημοκρατία

Έπειτα από πολλές μάχες και θυσίες, οι αγωνιστές της Γαλλικής και Αμερικανικής Επανάστασης, ο Μακρυγιάννης και οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος στην Ελλάδα και οι επαναστάτες κατά των διαφόρων κατακτητών του ταλαιπωρημένου νησιού της Αφροδίτης στην Κύπρο, όλοι αυτοί, κατάφεραν να ρίξουν από το θρόνο τους εκμεταλλευτές και τους ολίγους. Οι χώρες του κόσμου θέσπισαν, σχεδόν όλες, δημοκρατικό πολίτευμα. Ελληνική Δημοκρατία, Γαλλική Δημοκρατία, Πετρελαϊκή Δημοκρατία...

Όντας εξαρτώμενοι από το πετρέλαιο, αγοράζουμε βενζίνη και άλλα καύσιμα τόσο για ιδιωτική χρήση όσο και για χρήση στη βιομηχανία και την παραγωγή ρεύματος. Το αποτέλεσμα; Το πετρέλαιο μας είναι απαραίτητο.

Ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να διεξάγει πολέμους για τον μαύρο χρυσό (βλ. Ιράκ). Ζούμε πλέον τον μαύρο εφιάλτη της πλήρους εξάρτησής μας, ως και σε επίπεδο κράτους, από το πετρέλαιο. Γίνονται, εκτός από πόλεμοι, και απεργίες για το πετρέλαιο. Γίνονται διαδηλώσεις για το πετρέλαιο. Γίνονται συμφωνίες για το πετρέλαιο. Όλοι ασχολούνται με το πετρέλαιο.

Έχουμε και τις πετρελαϊκές εταιρείες. Οι οποίες μας επιβάλλουν την ολιγαρχία τους. Μας πωλούν τον μαύρο χρυσό, κερδίζοντας αμύθητα χρηματικά ποσά. Μας επιβάλλουν να αναπνέουμε τα καυσαέρια, να μολύνουμε το περιβάλλον. Μας επιβάλλουν, σε εμάς και τις κυβερνήσεις των κρατών του κόσμου, μια πολιτική ωφέλιμη για αυτές. Μας επιβάλλουν να δολοφονούμε, όλο το ανθρώπινο γένος μαζί, αθώα ζώα -πτηνά, θαλάσσια θηλαστικά, ψάρια-, τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν εξαιτίας του πετρελαίου που έχουν χύσει στους ωκεανούς όλου του κόσμου δεκάδες, να μην πω εκατοντάδες γιατί δεν ξέρω πόσα περιστατικά χώνονται μακριά από τα μάτια της κοινής γνώμης, πετρελαιοφόρα. Τα οποία οι πετρελαϊκές εταιρείες, σάμπως είναι κάτι φτωχές και μικρές επιχειρησούλες, δεν κάνουν τον κόπο να τα ενισχύσουν με έναν ακόμα πάτο. Έχουμε και λέμε: Πετρελαϊκές εταιρείες. Πέτρες + λαός, μμμ... Πετούν πέτρες στο λαό... Ναι, τον λιθοβολούν.
Γιατί;
Γιατί μας δηλητηριάζουν, μας κλέβουν, μας χτυπάνε, διαπράττουν εγκλήματα και μετά τα αποδίδουν σε εμάς.


Σας αρέσει αυτό;


Όχι;

Μα δεν μπορείτε να κάνετε και τίποτα... Ωχ, εργαζόμενοι πολίτες, δουλεύετε σκληρά κάτω από το βλέμμα του άγρυπνου φρουρού που λέγεται κράτος... Ωχ, καημένοι... Σας καταλαβαίνουμε... Εμείς οι ακτιβιστές και όσοι πηγαίνουμε με τα πόδια έχουμε χρόνο περισσότερο, ναι, ναι... Βρίσκουμε το χρόνο, ενώ εσείς έχετε οικογένεια, έχετε παιδιά, πρέπει να δουλέψετε σκληρά...

ΒΡΕ, σε τί κόσμο θα ζούνε αύριο μεθαύριο τα παιδιά αυτά; Σε αυτόν που θα έχετε αφήσει πίσω σας θα ζούνε! Ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει από μόνος του. Ούτε πρόκειται να τον αλλάξουν οι άλλοι. Οι άλλοι, οι πετρελαϊκές εταιρείες, δε θέλουν να τον αλλάξουν, ενώ οι κυβερνήσεις μένουν δέσμιες κάτω από την οικονομική ισχύ των μεγαλύτερων εκ των προαναφερθέντων εταιρειών.

ΞΥΠΝΑΤΕ! Τί νόημα έχει αν δουλεύετε πρωί-βράδυ και στο τέλος αυτά που θα αποκομίσετε και θα δώσετε στα παιδιά σας θα τα φάνε οι πετρελαιάδες; Τί νόημα έχει αν πάτε με το αυτοκίνητο στη δουλειά και είστε πιο ξεκούραστοι και έπειτα από λίγο καιρό δε θα μπορείτε να βγείτε καν από το σπίτι σας από τη μπόχα του καυσαερίου; Η Βομβάη έχει ήδη μια ατμόσφαιρα που αν την αναπέεις για μια μέρα είναι σαν να έχεις καπνίσει 40 τσιγάρα!

ΞΥΠΝΑΤΕ! Έχουμε δημοκρατία! Την Πετρελαϊκή Δημοκρατία! Τη Δημοκρατία του ΜΠΟΥΣ-ΙΡΑΚ! Τη Δημοκρατία της SHELL και της EXONN-MOBIL!


Σας αρέσει;


Όχι;


Αλλάξτε τη. Πάρτε παράδειγμα από τον κάθε αγωνιστή, που τόλμησε να αλλάξει τον κόσμο. Είναι εύκολο. Αρκεί να το θελήσετε.


Ναι;

Ή είστε πετρελαιάς ή ο Πινόκιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσες βέβαια να μπλοκάρεις για κάποιες μέρες και τον εριστικότατο και φασιστοειδή greekteo, ο οποίος και άρχισε την αντιπαράθεση επειδή είναι κομπλεξικός με την πάρτη μου για λόγους που δεν σε αφορούν. Αλλά εντάξει, επειδή είσαι πολύ μαλάκας, σε συγχωρώ, δεν ζητάω υπερβολικά πράγματα από ανίκανους.
Σε προειδοποιώ για τα παραπάνω να μην τολμήσεις να προσαυξήσεις την ποινή μου. Αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζω κανένα κανόνα τον οποίο δικαιούσαι να προστατεύεις. Δεν γράφω καν χρησιμοποιώντας το ischool board, οπότε μην τυχόν και σου περάσει καμιά μαλακία απ'το μυαλό.
Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζεις τα αποθημένα σου και τα υστερικά σου απ'την απόρριψη και τις φάπες που τρως απ'τα παιδιά στο χωριό σου, πάντως δεν έχεις τα αρχίδια να το παίξεις εξουσία πάνω μου, να το καταλάβεις καλά.
Σου ξαναλέω, αυτή τη στιγμή δεν έχεις καμία δικαιοδοσία πάνω μου, μην το σκεφτείς να με "τιμωρήσεις" για αυτά που σου λέω τώρα.

-miv

PS: Μην αναρωτιέσαι πως σε βρήκα στο blog, αν θέλω μπορώ να σε βρω και στην άλλη άκρη του κόσμου.