Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

SΟS για κλιματικό Αρμαγεδδώνα

Πρόβλεψη για άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 4 βαθμούς τα επόμενα χρόνια. Ερχονται πλημμύρες, φτωχές σοδειές, δραματική μείωση των αποθεμάτων νερού και καταστροφή οικοσυστημάτων

Η θερμοκρασία του πλανήτη μας θα αυξηθεί έως και 4 βαθμούς Κελσίου μέσα στα επόμενα χρόνια και οι άνθρωποι πρέπει αρχικά να προετοιμαστούν και αργότερα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προειδοποιεί ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Περιβάλλοντος της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο καθηγητής Μπομπ Γουότσον σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή να ληφθούν μέτρα ώστε η αύξηση της θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της προβιομηχανικής περιόδου, παραείναι φιλόδοξος και καλά θα κάνουμε να περιμένουμε μια αύξηση της τάξης των 4 βαθμών Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Οπως εξηγεί ο Γουότσον, πρώην επιστημονικός σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας, «είναι αναμφισβήτητο ότι στόχος μας πρέπει να είναι να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε μόλις 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ο στόχος αυτός, όμως, παραείναι φιλόδοξος, καθώς δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα περιορίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ετσι πρέπει να προετοιμαστούμε για την προσαρμογή μας σε μια άνοδο 4 βαθμών Κελσίου».

Την άποψη του καθηγητή Γουότσον υποστήριξε και ο πρώην επικεφαλής της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης, Σερ Ντέιβιντ Κινγκ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: