Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Πως ξέρουμε; Τι ξέρουμε; Για την αλλαγή του κλίματος


Όταν ο καιρός αλλάζει καθημερινά, πως μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια πως το κλίμα, πραγματικά αλλάζει; Εδώ παίρνει τον λόγο η επιστήμη. Με ζωντανές αποδείξεις τα λουλούδια, τα πουλιά, τις πεταλούδες, τους βατράχους , τα δέντρα, τα παγόβουνα και άλλα πολλά, συγκεντρώθηκαν από τους επιστήμονες όλου του κόσμου. Μερικές φορές με την παρότρυνση και τη βοήθεια από νεαρούς “πολίτες-επιστήμονες”. 

Και εδώ είναι που οι νέοι και τα παιδιά και οι γονείς και οι δάσκαλοι μπορούν να μάθουν για την αλλαγή του κλίματος και να συμβάλουν όσο μπορούν για να σώσουμε τον πλανήτη. Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα και είναι θέμα χρόνου το πότε θα αρχίσουμε να έχουμε βαθιές ανησυχίες για το περιβάλλον. Η ηλικία δεν έχει σημασία. Φτάνει να έχουμε θέληση και ελπίδα. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Το βιβλίο αυτό συνδυάζει το ταλέντο δύο συγγραφέων με μοναδικά προσόντα τον κορυφαίο αρθρογράφο και εικονογράφο για παιδικά περιβαλλοντικά θέματα, Lynne Cherr και τον Gary Braasch βραβευμένο με Βραβείο Φωτογραφίας και συγγραφέα το βιβλίου Earth Under Fire: How Global Warming is Changing the World.

Δεν υπάρχουν σχόλια: