Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Κάδοι ανακύκλωσης.Πόσο καλά τους ξέρουμε;

Σήμερα το απόγευμα κατεβαίνοντας για Τρίκαλα διαπίστωσα στα χωρία που πέρασα μέχρι να φτάσω στην πόλη οτι οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης ήταν ασφυχτικά γεμάτοι.


Σε κάποιον μάλιστα σταμάτησα για να ρίξω και εγώ 2-3 πλαστικά μπουκαλάκια νερό που είχαν ξεμείνει από διάφορα ταξίδια μέσα στο αμάξι μου.Πριν κατέβω σκεφτόμουν οτι κάποιο λάθος γίνετε σίγουρα.Δεν μπορεί όλοι να έχουν αποκτήσει οικολογική συνείδησή ξαφνικά.Και ποσό μάλλον στα χωρία που τα πράγματά αντιμετωπίζονται δυο φορές πιο χαλαρά από την πόλη.Είμαστε και Έλληνες δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Πίστευα λοιπόν ότι άπλα θα τους χρησιμοποιούν σαν έξτρα κάδους όταν δεν βρίσκουν χώρους στους κανονικούς.

Κι όμως από ότι φαίνεται τα χωρία της περιοχής μας έχουν οικολογική συνείδησή.Ξέρουν τι σκουπίδια πρέπει να πετάνε σε αυτούς τους κάδους και μπράβο τους.

Υπήρχαν πολλά χαρτοκιβώτια άλλα και πολλά μπουκάλια πλαστικά.

Συγχαρητήριά σε όσους ακολουθούν αυτήν την τακτική.Συγχαρητήριά γιατί δεν χρειάζεται να τους δελεάσει κανένας με χρήματά για να το κάνουν.Από ότι φαίνεται το κάνουν για να κερδίσουν ένα καλύτερο περιβάλλον μέρα με την μέρα.

Είναι μια μορφή αντίστασής στην ισοπέδωσή που γνωρίζει το περιβάλλον από κάποιους ανεγκέφαλους που έχουν ως μοναδικό σκοπό το χρήμα.

Από: Breezer Blog

Ευτυχώς και δυστυχώς και εδώ στην Κύπρο τα ίδια πράγματα βλέπουμε. Τον κόσμο να αποκτά οικολογική συνείδηση και την κυβέρνηση να αρνείται να πιστέψει και να καταλάβει πως είναι τα πράγματα. Πραγματικά λυπάμαι που ενώ ο κόσμος,τα χωριά και οι πόλεις αποκτούν επιτέλους μια συνείδηση το κράτος αδυνατεί και "αρνείται" να δει τη βελτίωση που γίνεται. Οι κάδοι είναι γεμάτοι και ο κόσμος ενημερωμένος. Με ένα κράτος που δεν κάνει κάτι για να πείσει τον πολίτη πως υπάρχει δίπλα του και πως η οικολογική συνείδηση είναι κάτι που ο καθένας πρέπει να έχει στην εποχή μας.

Αντίληψη της καταστροφής του κόσμου από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο κόσμος αντιστέκεται, ο κόσμος βλέπει,ο κόσμος ακούει. Το κράτος έχει μάτια,έχει και αυτιά. Αρνείται όμως να τα ανοίξει και να δεί σημαντικά προβλήματα στον κάθε πολίτη. Βλέποντας μόνο κάποια συμφέροντα όπως είναι π.χ το χρήμα δεν προχωρούμε μπροστά κύριοι!

1 σχόλιο:

Basca είπε...

Εδώ που μένω μας έχουν δώσει τις σακούλες για την ανακύκλωση πρόσφατα. Έπειτα η δική μας γέμισε και ακόμη να φέρουν τους κάδους. Πιάσαμε και μια άλλη πρόχειρη και γέμισε κι αυτή. Ακόμα δεν έχουν φέρει τους κάδους.