Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Φάτε Καγκουρό για να σώσετε τον πλανήτη!


Η στροφή από τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σε μπιφτέκια από καγκουρό θα μπορούσε να συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ισχυρίζεται Αυστραλιανός επιστήμονας.

Τα αέρια που παράγονται από τα πρόβατα και τις αγελάδες κατά την διαδικασία πέψης τους συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια υπερθέρμανση - περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα (για ίσες ποσότητες μιλάμε πάντα).

Τα καγκουρό, ωστόσο, δεν παράγουν ουσιαστικά καθόλου μεθάνιο, αφού το πεπτικό τους σύστημα λειτουργεί διαφορετικά.

Ο δόκτωρ George Wilson των Αυστραλιανών Υπηρεσιών Άγριας Ζωής, παροτρύνει την εκτροφή τους.

Ισχυρίζεται πως τα καγκουρό διαθέτουν μια διαφορετική ομάδα μικροοργανισμών στα έντερά τους από τις αγελάδες και τα πρόβατα.

Τα πρόβατα και τα βοοειδή αποτελούν το 11% της εκπομπής αερίων από την Αυστραλία και κατά τη διάρκεια του χρόνου έχουν προταθεί διάφορες λύσεις για το πρόβλημα.

Ο δόκτορας Wilson πιστεύει πως τα καγκουρό μπορεί να δώσουν την επιθυμητή λύση.

Είπε: "Έχoυν τέλεια γεύση, παρόμοια με ελαφιού."

Ήδη παράγονται 30 εκατ. καγκουρό στην ύπαιθρο της χώρας, εκτρεφόμενα από ιδιοκτήτες γης.

Ο δόκτορας Wilson θα ήθελε φυσικά να σημειωθεί μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, ώστε η παραγωγή κρέατος από καγκουρό να φτάσει στα ίδια επίπεδα με αυτήν του συμβατικού.

Baby kangaroo and mother
Πηγή: BBC Μετάφραση/Διασκευή: Crookshanks

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσες βέβαια να μπλοκάρεις για κάποιες μέρες και τον εριστικότατο και φασιστοειδή greekteo, ο οποίος και άρχισε την αντιπαράθεση επειδή είναι κομπλεξικός με την πάρτη μου για λόγους που δεν σε αφορούν. Αλλά εντάξει, επειδή είσαι πολύ μαλάκας, σε συγχωρώ, δεν ζητάω υπερβολικά πράγματα από ανίκανους.
Σε προειδοποιώ για τα παραπάνω να μην τολμήσεις να προσαυξήσεις την ποινή μου. Αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζω κανένα κανόνα τον οποίο δικαιούσαι να προστατεύεις. Δεν γράφω καν χρησιμοποιώντας το ischool board, οπότε μην τυχόν και σου περάσει καμιά μαλακία απ'το μυαλό.
Δεν ξέρω κατά πόσο βγάζεις τα αποθημένα σου και τα υστερικά σου απ'την απόρριψη και τις φάπες που τρως απ'τα παιδιά στο χωριό σου, πάντως δεν έχεις τα αρχίδια να το παίξεις εξουσία πάνω μου, να το καταλάβεις καλά.
Σου ξαναλέω, αυτή τη στιγμή δεν έχεις καμία δικαιοδοσία πάνω μου, μην το σκεφτείς να με "τιμωρήσεις" για αυτά που σου λέω τώρα.

-miv

PS: Μην αναρωτιέσαι πως σε βρήκα στο blog, αν θέλω μπορώ να σε βρω και στην άλλη άκρη του κόσμου.